― ENERGIBYG, ISOLERING & FUGETEKNIK

UTÆT TAG? FÅ DET REPARERET INDEN DET LAVER SKADER PÅ HUSET

Det danske vejr har vist tænder de seneste par år og har du den mindste utæthed i dit tag, så er det vigtigt at få det repareret inden, at utætheden bliver skyld i skader andre steder i huset. Et utæt tag kan i værste tilfælde føre til vandskader, råd og svamp. Det betaler sig at holde øje med taget og på repareret utæthederne, hvis de opstår.

Hvis du ikke sørger for at vedligeholde dit tag løbende, så kan det resultere i alvorlige vand- og fugtskader. Det er ikke kun tager, der tager skade. Det kan faktisk føre til støre ødelæggelser andre steder i huset. I værste fald skal hele taget udskiftes, hvis en utæthed i taget får lov til at udvikle sig og det er ikke billigt.

Har der været en lille utæthed i taget i en årrække, som ikke er blevet opdaget, så kan vandet have lavet skade på både spær og isolering og i allerværste tilfælde, så kan det også været gået ud over lofter og indvendige vægge og du kan godt forestille dig hvor omfattende reparationerne så vil blive og ikke mindst, hvad det vil komme til at koste.

HER BLIVER TAGET TYPISK UTÆT

Når man ser på skader og utætheder i taget, så er der en lang række skader, der går igen. Du skal som det første kigge efter utætheder ved inddækninger, som typisk er bukket metal. De sidder i forbindelse med alt, hvad der stikker op af taget, såsom kviste, skorstene, antenner og så videre.

Derefter er det fornuftigt at gennemgå rygningen, altså toppen af taget og så skotrenden, hvor de to tagflader mødes. Har du ovenlysvinduer, så er det også en god ide at kigge dem efter. Dernæst skal du tjekke tagudløbet i forbindelse med dine tagrender. Det er der, der samles mest vand, når det regner.

Der er flere årsager til, at dit tag bliver utæt. Men de mest typiske er monteringsfejl, dårlig vedligeholdelse og naturlig nedbrydelse. Det er desværre ikke unormalt, at der udføres fejl, når et tag bliver monteret. Hvis for eksempel kanterne ikke afsluttes korrekt ved undertaget, så kan der løbe vand ind i selve tagkonstruktionen.

DET KAN DU GØRE, HVIS DU HAR ET UTÆT TAG

Det første, som du skal gøre, hvis dit tag er utæt er at få dækket af med plastik og eventuelt stille spande op, hvor det drypper ind, så du ikke får skader inde i huset. Hvis du ikke selv kan udbedre skaderne, så er det en rigtig god ide, at ringe efter en håndværker, så han kan gå taget grundigt igennem.

Er det en stor skade kan du ringe efter Falck og husk endelig at kontakte dit forsikringsselskab. Jo længere tid du venter med at få udbedret skaderne, des dyrere bliver det. Så lige så snart, at du opdager, den mindste utæthed i dit tag, så få taget gennemgået af en håndværker og få taget repareret inden, at det laver skader på resten af huset.

Har du brug
for yderligere hjælp?

Så kontakt os for personlig betjening

kontakt@mp-energibyg.dk

+45 2680 8227

Telefontider
Alle hverdage mellem 8:00 – 16:00

Mere end 20 års erfaring
indenfor overstrygning og
understrygning af tage!

Vi har specialiseret os i overstrygning og understrygning af tage og med vores 15 års erfaring betegner vi os selv, som nogle af de gamle drenge i branchen, der ved hvad vi har med at gøre. Så hvis du gerne vil have en erfaren håndværker til at reparere dit tag, så kontakt os for et uforpligtende tilbud allerede i dag.