― ENERGIBYG, ISOLERING & FUGETEKNIK

HULMURSISOLERING

 Isolering af hulmur

Er du godt og grundig træt af din tårnhøje varmeregning? Så bør du måske overveje at få foretaget en hulmursisolering. En hulmursisolering kan foretages på flere forskellige måder og med flere forskellige typer af materialer. Det kan gøres med alt lige fra papirisolering til den traditionelle mineraluld eller EPS (sort flamingo). Statens byggeforskningsinstitut vurderer, at der i Danmark lige nu er 200.000 huse, der ikke er isoleret optimalt. Hvis ét af dem er dit hus, så er det på tide at gøre noget ved det! En ydervæg, hvor der er minimum 80 mm. hulrum, kan nemlig give en besparelse på helt op til 10 liter fyringsolie pr. kvadratmeter væg i ydermuren årligt, såfremt der er foretaget hulmursisolering.

De bedste samarbejdspartnere

Her hos MP-energibyg arbejder vi med de fleste producenter på markedet, da der ikke er to huse, der er ens, og hvert hus derfor har forskellige behov. De producenter, som vi samarbejder med, lever alle op til de standarder, som vi kræver for det danske marked. Vi har de tre førende produkter til hulmure, og vi vælger den type huset klarer bedst eller den type, du ønsker. Vi har følgende typer af materialer: glasuld, papiruld og ISO-Pearl Grey. MP-energibyg har alle materialer, og vi vejleder dig gerne i, hvilket produkt, der er det bedste produkt for dit hus. Vi har kurser og certifikater, der passer til alle af disse produkter. I dag er det kun de bedste leverandører på markedet, der både gennemfører disse kurser og får de nødvendige certifikater. Mange huse, der er bygget helt frem til 1998, er faktisk ikke isoleret optimalt, så det er ikke, som de fleste tror, kun de helt gamle huse, der ikke lever op til nutidens standarder. Så er dit hus bygget i 1998 eller før, kan det være en rigtig god ide, at få undersøgt om din isolering er i orden. Hvis du har et hus, hvor hulmuren slet ikke er isoleret, så kan du faktisk spare mellem 5.000 og helt op til 9.500 kr. pr. år, alt afhængig af hvilken varmekilde du bruger i dit hus. Er du i tvivl om din hulmur er isoleret, så kan vi lave en termisk fotografering af dit hus, så du kan få fastlagt én gang for alle, om der er penge at spare på varmeregningen.

Sådan udføres en hulmursisolering

Med en hulmursisolering er det forholdsvist nemt at få efterisoleret ydervæggen i huset. Fremgangsmåden foregår således: vi borer et lille hul, og så udfylder vi hele hulrummet mellem den forreste og den bagerste mur med isoleringsmateriale. Inden vi gør det, laver vi dog en grundig undersøgelse af dit murværk. Dette gør vi for at være 100% sikre på, at huset egner sig til at få foretaget en hulmursisolering, eller om der skal udføres nogle små reparationer inden. De mest traditionelle materialer at bruge til hulmursisolering er mineraluld (sten og glas) papiruld eller EPS (flamingo). Alle disse materialer har været anvendt i byggebranchen i en lang række år, og kendskabet til både materialernes levetid og egenskaber er derfor helt i top. Fælles for disse typer af materialer er, at de er meget lette. Dette er en stor fordel, da det er den stillestående luft i materialet, der har den isolerende virkning. For at opnå de bedste isolerende egenskaber, skal man altså vælge et materiale, der har mest muligt stillestående luft i materialets hulrum. Derudover skal materialet til hulmursisolering lede varme så dårligt som muligt.

Tjek hulmursisoleringen i dit hus

En af de ting, der kan indikere, at dit hus er dårligt isoleret er et højt varmeforbrug. Derudover kan du tjekke om dine ydermure føles kolde om vinteren, og om du kan mærke, at det trækker ved dine ydermure. Disse ting er et tydeligt tegn på, at dine hulmure ikke er isoleret, eller at de trænger til en efterisolering. I værste tilfælde kan manglende isolering i hulmuren udvikle sig til skimmelsvamp, da kolde ydermure, der ikke er isoleret, kan have store problemer med kondensdannelse. Så ud over at få en markant lavere varmeregning ved at få foretaget en hulmursisolering, får du også et bedre indeklima. Det er yderst skadeligt for helbredet at leve i fugtige omgivelser – især i områder med skimmelsvamp. Er du i tvivl om dit hus er ordentligt isoleret, er det muligt at få lavet en termografering af dit hus. Billederne vil vise om huset er isoleret, og om der er nogle steder, der trænger til efterisolering. Fordelene ved at handle med MP-energibyg er, at vi forhandler markedets førende produkter, højeste kvaliteter og højeste isoleringsværdier.

Hulmursisolering: Hvad er bedst?

Når det gælder hulmursisolering, kan man ikke lave en generel udtalelse om, hvad der er bedst. Her bliver man nødt til at kigge på det enkelte hus, og herefter vurdere, hvilken form for husmursisolering, der er bedst for lige præcis dette hus. Med det sagt er der selvfølgelig nogle fordele, der knytter sig til de enkelte materialer. Isolerer du eksempelvis med papiruld, mindskes brandrisikoen automatisk. Papirguld er nemlig et genbrugsmateriale, der består af granulerede aviser. Dette granulat tilsættes mineralske salte, som har en yderst brandmodstandsdygtig effekt.

Hulmursisolering er generelt billig, og den bliver typisk tjent hjem på helt ned til et år, og sjældent mere end 2,5 år. Vil man have en mere ’luksuriøs’ løsning, skal man naturligvis også betale lidt ekstra for det. Vores hulmursisolering med ISO- Pearl Grey lim er uden tvivl den perfekte løsning, men det er så også den lidt dyrere løsning. På denne måde er der en hulmursisolering, der passer til ethvert behov og til enhver pung – stor eller lille.

Service i høj klasse

Går du med tankerne om at få foretaget en hulmursisolering, så er du altså kommet til det rette sted. Her hos MP-Energibyg dækker vi hele Danmark, og vi er specialister indenfor isolering med fokus på understrygning og overstrygning. Hos os får du med garanti et tilbud, der giver lidt luft i økonomien. Du kan altid ringe til os og få et uforpligtende tilbud.

Har du spørgsmål til enten hulmursisolering, prisen på hulmursisolering, eller blot noget helt tredje? Så kan du ringe til os på +45 2680 8227, eller du kan skrive til os på kontakt@mp-energibyg.dk – vi glæder os til at høre fra dig!

Har du brug
for yderligere hjælp?

Så kontakt os for personlig betjening

kontakt@mp-energibyg.dk

+45 2680 8227

Telefontider
Alle hverdage mellem 8:00 – 16:00

Mere end 20 års erfaring
indenfor overstrygning og
understrygning af tage!

Vi har specialiseret os i overstrygning og understrygning af tage og med vores 15 års erfaring betegner vi os selv, som nogle af de gamle drenge i branchen, der ved hvad vi har med at gøre. Så hvis du gerne vil have en erfaren håndværker til at reparere dit tag, så kontakt os for et uforpligtende tilbud allerede i dag.