― ENERGIBYG, ISOLERING & FUGETEKNIK

OVERSTRYGNING

Overstrygning af tag

Begynder du at finde tegn på svamp eller råd i dine spær? Eller trænger der vand ind ved dit tag? Så er det på tide, at du får foretaget en overstrygning. Fugt kan nemlig være meget ødelæggende for dit tag, og du bør derfor komme dine problemer i forkøbet med en overstrygning. Overstrygning af tag er en billig tagløsning. Men hvorfor vælge overstrygning foretaget med fugemasse? Fugemassen har et hav af fordele, som du kan læse om herunder. Den forbliver elastisk, Bitumen fugemasse hærder ikke op, og kan derfor give sig med taget i alt slags vind og vejr. Derfor er det også vigtig at få renset taget ordentligt af. I de værste alge-tilfælde behandler vi algerne, før vi begynder på selve overstrygningen. Synligheden er naturligvis også en vigtig faktor. Vi går derfor meget op i, at fugen skal være ens. Det betyder også at det gælder om at stille pumpen på det rette tryk, og tilpasse varmen på fugeslangen. Hele vores anlæg er specialbygget fra start til slut for at opnå det absolut bedste resultat.

Hvis du gerne vil forlænge levetiden på dit tag uden at skulle investere i et helt ny tag, så er en overstrygning den helt rigtige løsning for dig. Hvis du ikke har mulighed for at få adgang til loftetagens skråvægge og skunker i de ældre huse, så er det i de fleste tilfælde bedre at lave en overstrygning end en understrygning af taget. Vi vil klart anbefale, at hele taget overstryges, så det bibeholder et så harmonisk udtryk som muligt. Det er muligt at reparere et tag ved at overstryge en del af det, men visuelt giver det det pæneste tag, hvis overstrygningen laves på hele tagfladen.

Sådan foretages en overstrygning

overstrygningUnder- og overstrygning foregår ved hjælp af nogle af de mest moderne og gennemtestede metoder. Fugepistolen er via en ca. 20 meter lang, opvarmet slange forbundet med en pumpe, der er placeret på jorden. Pumpen drives af en mobil dieselkompressor, der yder et tryk på op til 11 bar.

Det kan i særlige tilfælde være nødvendigt at bruge det helt høje tryk for at kunne presse den meget tykke og seje fugemasse op igennem den lange slange. Det forholdsvis høje tryk bevirker, at fugemassen presses ind i selv de allermindste revner og sprækker mellem tagstenene.

På denne måde opnås en yderst tæt og langtidsholdbar fuge, der er i stand til at følge tagets naturlige bevægelser uden at revne eller miste sin fantastiske evne til at binde tagstenene sammen. Overstrygningsmassen limer så at sige dit tag sammen, og gør det dermed modstandsdygtigt over for både storm, kulde og varme. Det er vigtigt, at dit tag får den helt rigtige behandling, da et utæt tag kan være skyld i store skader i hele huset. Hvis dit tag er utæt, og det ikke opdages i tide, kan det eksempelvis give skader på spær, isolering, lofter og vægge.

Du kan faktisk selv undersøge om dit tag er utæt, og derfor trænger til en overstrygning. Kig godt efter ved rygningen og skotrenden, hvor de to tagflader mødes. Også inddækninger, der typisk er bukket metal og sidder ved skorstene, kviste osv., kan have utætte steder. Typiske årsager til utætheder er monteringsfejl, dårlig vedligeholdelse og naturligt slid. Vi kommer på hele Lolland, så vi vil også meget gerne hjælpe med at lave en vurdering af dit tag. Vi står altid klar til at give et godt og konkurrencedygtigt tilbud på en overstrygning – som naturligvis er 100% uforpligtende.

De gode egenskaber ved en overstrygning

overstrygning af tagEn overstrygning kan modstå selv de mest ekstreme påvirkninger i de danske vejrforhold. Fugerne tager ikke skade af hverken stærk varme eller hård frost, og de kan beskytte loftet mod både slagregn og fygesne. Med den rigtige fuge vil dit tag vil kunne modstå voldsomt uvejr som skybrud og kraftig storm. Fugen, som vi bruger til at lave en overstrygning med, har en meget stor hæfteevne, hvilket gør, at vi nærmest limer dine tagsten sammen til en stor sammenhængende flade. Som du nok kan tænke dig til, så gør det, at dit tag bliver ekstremt modstandsdygtigt over for alt slags vind og vejr.

Økonomien er også en af de ting, som mange kunder fremhæver ved overstrygning og tagrenovering i det hele taget, da det er markant billigere med et nyt tag. Et nyt tag vil i de fleste tilfælde forlænge tagets levetid med helt op til 15 år.

Overstrygning af tag for kunde i Roskilde

Vi har lavet en overstrygning af et tag for en kunde i Roskilde. Huset er en typisk villa fra slutningen af 1970erne, hvor taget er ved at være en anelse slidt, men ikke defekt. Da ejerne er et par midt i 60erne, er en renovering af taget et fornuftigt alternativ til en investering af et helt nyt tag. Med overstrygningen forlængede vi tagets levetid med op til 15 år.  Parret behøver derfor ikke at bekymre sig om udskiftning af deres tag, så længe de bor i huset. Vi lavede en overstrygning af hele tagfladen efter, at det var blevet renset for mos og alger. Så deres gamle tag fremstår i dag som nyt.

Da det stadig er muligt at trække udgifter til arbejdsløn fra i skat ift. håndværkerfradraget, er det et overkommeligt beløb det kræver, for at forlænge tagets levetid med 15 år.

Service i høj klasse

tag overstrygningGår du med tankerne om at få foretaget en overstrygning, så er du altså kommet til det rette sted. Her hos MP-Energibyg dækker vi hele Danmark, og vi er specialister indenfor isolering med fokus på understrygning og overstrygning. Hos os får du med garanti et tilbud, der giver lidt luft i økonomien. Du kan altid ringe til os og få et uforpligtende tilbud. Har du spørgsmål til enten overstrygning af tegltag, prisen på overstrygning, eller blot noget helt tredje? Så kan du ringe til os på +45 2680 8227, eller du kan skrive til os på kontakt@mp-energibyg.dk – vi glæder os til at høre fra dig!

Har du brug
for yderligere hjælp?

Så kontakt os for personlig betjening

kontakt@mp-energibyg.dk

+45 2680 8227

Telefontider
Alle hverdage mellem 8:00 – 16:00

Mere end 20 års erfaring
indenfor overstrygning og
understrygning af tage!

Vi har specialiseret os i overstrygning og understrygning af tage og med vores 15 års erfaring betegner vi os selv, som nogle af de gamle drenge i branchen, der ved hvad vi har med at gøre. Så hvis du gerne vil have en erfaren håndværker til at reparere dit tag, så kontakt os for et uforpligtende tilbud allerede i dag.