― ENERGIBYG, ISOLERING & FUGETEKNIK

RENOVERING AF TAG – SE DE TYPISKE SKADER PÅ DIN TYPE TAG

Alt efter hvilken type tag du har, så er der forskellige typer skader, der typisk opstår. For alle tage er der mange ting, som du selv kan tjekke inden du ringer efter en håndværker, både udvendig og indvendig. Det er en god investering at få renoveret taget løbende og forlænge tagets levetid i stedet for at lade det forfalde og være nødt til at købe et nyt tag.

Specielt efter en storm, kraftigt regnvejr eller et voldsomt snefald er det en god ide at gennemgå sit tag. Når du skal tjekke dit tag udvendigt, så kan du i de fleste tilfælde se rigtig meget af taget fra en stige og har du et tagvindue, så kan du komme endnu tættere på.

Det du skal kigge efter er i første omgang skæve tagplader eller tagsten, da det er et sikkert tegn på, at de ligger løst, derefter skal du kigge efter revner eller defekter i taget. Det er også en god ide at gennemgå dine tagrender for utætheder og sikre dig, at de ikke er tilstoppede.

 

TYPISKE UTÆTHEDER FOR BETON- OG TEGLTAGSTEN, DER KRÆVER RENOVERING AF TAG

Tegl- og betontagsten har en rigtig lang levetid, men kan selvfølgelig ikke holde for evigt. Når de ellers solide tage, når en alder på mere ned 50 år, så skal du være særlig opmærksom på utætheder i dit tag og det er ved at være tiden til en renovering af tag.

Disse ældre tage med tagsten, er som oftest understrøget, som på almindeligt dansk betyder, at der er mørtel på undersiden af tagstenene, altså i alle samlingerne. Denne metode er benyttet i ældre huse i stedet for et undertag, til at forhindre, at der kom sne og regn ind under taget.

En understrygning af et tag skal løbende vedligeholdes. Det gælder både på nye og gamle huse. På de ældre tage er det ofte omkring rygningen, der opstår problemer og det er vigtigt at få renoveret taget inden det bliver utæt.

 

RENOVERING AF TAG MED TAGPAP

Et tagpaptag har en levetid på omkring 30 år og specielt efter de 30 år, skal du være særlig opmærksom på utætheder. Tagpap er som udgangspunkt meget robust og kan holde vand ude i meget lange perioder. Tagpap på flade tage har dog en tendens til at det med tiden danne små fordybninger, hvor der ved megen regn dannes vandpytter. Derfor skal du holde ekstra øje med dit tag, hvis det er fladt.

Inden du ringer efter en håndværker kan du dog selv gennemgå taget og prøve om du kan løfte tagpappen op ved samlingerne, da det er et sikkert tegn på utætheder. Er det bare en lille utæthed, kan du selv tætne det med tagkit.

 

DÆKKER FORSIKRINGEN RENOVERINGEN AF DIT TAG?

Der er stor forskel på hvad de enkelte forsikringsselskab dækker, når det kommer til skader på dit tag. Som udgangspunkt, så dækker de ikke de fugtskader, som kan opstå som følge af for eksempel fygesne og kraftig regn. Det er derfor dit eget ansvar, at få renoveret dit tag i tide, inden skaden sker.

Har du brug
for yderligere hjælp?

Så kontakt os for personlig betjening

kontakt@mp-energibyg.dk

+45 2680 8227

Telefontider
Alle hverdage mellem 8:00 – 16:00

Mere end 20 års erfaring
indenfor overstrygning og
understrygning af tage!

Vi har specialiseret os i overstrygning og understrygning af tage og med vores 15 års erfaring betegner vi os selv, som nogle af de gamle drenge i branchen, der ved hvad vi har med at gøre. Så hvis du gerne vil have en erfaren håndværker til at reparere dit tag, så kontakt os for et uforpligtende tilbud allerede i dag.